رئیس اداره دامپزشکی شهرستان منوجان از آغاز طرح واکسیناسیون علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،محمد رهبان رئیس اداره دامپزشکی شهرستان منوجان گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار واگیر در گوسفند و بز است. این بیماری ویروسی به شدت قابل انتقال بین جمعیت نشخوارکنندگان کوچک و مشترک بین حیات وحش و جمعیت دامی اهلی است.
وی با اشاره به راه انتقال این ویروس، عنوان کرد: عمدهترین راه انتقال این ویروس تردد دام آلوده است و در مکانهایی مشاهده میشود که دامهای اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده میکنند.
رهبان گفت: این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات چشم، بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بد بو و سرفه بروز میکند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و تلف میشود. ترشحات چشم، بینی، آب دهان و مدفوع حاوی مقادیر زیادی از ویروس این بیماری است و شیر حیوان مبتلا هم حاوی ویروس است.
وی با توضیح اینکه این ویروس به مدت طولانی نمیتواند در بیرون از بدن میزبان زنده بماند، متذکر شد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب نمیشود اما در صورت شیوع آن خسارات فراوانی به جمعیت دامی و حیات وحش وارد میکند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان منوجان با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری، انجام واکسیناسیون به موقع دامها است، تصریح کرد: رعایت اصول امنیت زیستی از قبیل جابجایی دامها، دفن صحیح لاشه دام آلوده، ضد عفونی آبشخورها و رعایت کلیه اصول امنیت زیستی است.
او با بیان اینکه از اواخر اردیبهشت ماه سال جاری طرح واکسیناسیون رایگان دولتی دام سبک (گوسفند و بز) علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک ( PPR) در شهرستان منوجان آغاز شده است، توضیح داد: پیشبینی میشود تا پایان خرداد ماه این طرح ادامه خواهد داشت و هدف آن پوشش رایگان ۱۴۰ هزار راس از جمعیت دامی واجد شرایط به منظور ریشهکنی بیماری مذکور است.
وی از دامداران شهرستان خواست که همکاری لازم را با اکیپهای عملیاتی واکسیناسیون دامپزشکی این شهرستان داشته باشند و هر چه سریعتر نسبت به واکسیناسیون همه دامهای خود علیه این بیماری اقدام کنند؛ خصوصا دامدارانی که مراتع مشترک با حیات وحش دارند و مستقر در حاشیه مناطق تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست هستند نسبت به انجام این مهم اقدام کنند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات و مورد مشکوک به بیماری در دام های اهلی و وحشی مراتب را به شماره تلفن ۰۳۴۴۳۳۰۹۳۰۰ اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.
نظر دهید